Kärnvärden

Kvalitet

Jag sätter stor vikt vid noggrannhet och precision både vad gäller produkter och tjänster och utgår alltid från kundens behov.

Äkthet

Jag strävar till att så långt det är möjligt välja genuina material, både när det gäller interiörplanering och produktval. Trä, sten, ylle och linne vinner alla gånger över laminat, spånskiva, plast och polyester. Material som verkligen är det de ser ut att vara vinner både i känsla och hållbarhet.

Tradition

Jag inspireras mycket av traditionen, av liv och föremål från förr. Loppisfynd och arvegods i lagom doser berättar en historia och kan ge en interiör djup och tyngd. Man ser spår av det som varit och får på så sätt ett sammanhang. Också min mönster- och produktdesign bär spår av traditionen. Inspirerad av traditionella hantverkstekniker formger jag bruksföremål med nytänk.

Helhet

Optimal formgivning bör alltid ses i sitt sammanhang. Andtbacka Design utgår från att alltid förankra idéerna i kontexten och skapa en ändamålsenlig och funktionell helhet. Formgivning handlar långt om problemlösning och min uppgift som formgivare är då att, utgående från det jag vet, hitta en motiverad lösning.