Om Linda

Jag heter Linda Andtbacka och kommer från den österbottniska småstaden Nykarleby i Finland. Efter en pedagogie magisterexamen, och mångårig erfarenhet av arbetet som klasslärare inom den grundläggande utbildningen, började jag år 2014 studera formgivning vid yrkeshögskolan Novia, inom profileringen för inredningsdesign. Våren 2018 utexaminerades jag som formgivare (YH). Med ett genuint intresse för estetik, rum och form och en bred utbildning i bagaget valde jag år 2017 att grunda Andtbacka Design.

Jag tror att en tidlös, funktionell och – kanske framför allt – äkta omgivning ger oss bättre förutsättningar att fokusera på livets väsentligheter. Andtbacka Design kombinerar äkthet, tradition och nytänk till en tidlös och funktionell helhet. Fokus ligger på mönsterdesign, illustration och interiörplanering för privat och offentlig miljö.

Inspirationen kommer från det verkliga livet, naturen och traditionen, men också från material och miljöer. Den egna kollektionen består huvudsakligen av textilprodukter och bruksföremål för hemmet.

Kontakt
Linda Andtbacka, formgivare från Nykarleby